Informasjon om Lyngseidet, Lyngen

Lyngseidet er Lyngens største tettsted, og ligger bare 1,5 km fra Lyngen Home. På Lyngseidet finner du matbutikker, bank, post i butikk, bakeri/kafé, bibliotek, frisør, bensinstasjon, bilverksted, tannlege, lege, kirke, turistkontor «Visit Lyngenfjord» med mere. Her finnes også alpinbakke og idrettshall.

Lyngen er Europas nordligste alpefjell. Flere av fjelltoppene i Lyngen har isbreer og har utsikt til fjorden. Lyngsalpene har fjelltopper som rager helt opp til 1833 m.o.h (Jiekkevarri). Mer tips om topptur muligheter.

Vinterstid kan du nyte fine skiturer (toppturer eller fjellturer) i det vakre vinterlandskapet. Det er fin lysløype med flotte skispor som starter kun 200 meter fra huset. Vinterstid kan du også se nordlyset som danser på himmelen i alle slags farger.

Fra midten av mai og frem til slutten av juli er det midnattssol med muligheter for turer døgnet rundt! Gåturer, klatring, plukke bær, fisking i hav eller fjellvann eller kanskje et friskt bad i havet/fjellvann!

Den nærmeste byen Tromsø (Nord-Norges største by) ligger ca 7 mil sør vest for Lyngseidet. Tromsø har rik historie med fiske og fangst i Nordishavet og er av denne grunn også kalt Ishavsbyen. Den vakre kirka ved innkjøringen til byen har navn Ishavskatedralen. Byen har mange forretninger, og spisesteder. Opp gjennom tiden har mange polarekspedisjoner dratt ut fra Tromsø.